ספרים ועיתונים ברשת
המרכז לחינוך פתוח והספרייה לספרי לימוד פתוחים
במרכז לחינוך פתוח מאמינים שעתיד החינוך הוא חינוך פתוח. מתוך אמונה זאת המרכז תומך ביוזמות ברוח זו. אחת היזמות היא הספרייה לספרי לימוד פתוחים.
ספרים אלקטרוניים חופשיים – מקורות, ואפליקציה
כל אלה שמחפשים ספרים אלקטרוניים חופשיים – האתר THE Online BOOKS Page הוא אתר ותיק מעודכן שמהווה ריכוז של קישורים למקורות של ספרים אלקטרוניים חופשיים ובמידה מסוימת גם לכתבי עת אלקטרוניים חופשיים.
על פי מה שכתוב באתר הוא כולל אינדקס של למעלה מ- 2 מיליון ספרים חופשיים, שעומדים בקריטריונים מוגדרים, עם אופציות של חיפוש ודפדוף גם על פי קטגוריות נושאיות . כמו כן הוא כולל קישורים לאוספים מדריכים וארכיונים של ספרים אלקטרוניים חופשיים ברשת
האתר נוצר ומתוחזק על ידי John Mark Ockerbloom חוקר באוניברסיטת פנסילבניה , תוך שיתוף פעולה עם הרבה גורמים ומוסדות ומארחות אותו הספריות באוניברסיטת פנסילבניה.
ולמי שנהנה מהאתר ומבקש להיות מעורב ולתרום יוכל למצוא המלצות באתר כיצד לעשות זאת .
ולכול משתמשי מחשבי הלוח והטלפונים החכמים וחובבי האפליקציות – האפליקציה Wattpad מאפשרת קריאה של ספרים רבים חופשיים. הפלטפורמה Wattpad היא פלטפורמה חברתית לקוראים ולכותבים שמאפשרת שיתוף ואינטראקציה גם עם המחברים. מידע נוסף באתר https://play.google.com/store/apps/details?
id=wp.wattpad&hl=en
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
Open culture ומקורות נוספים לספרים אלקטרוניים למכשירים ניידים
Open Culture כשמו כן הוא הוא פורטל שכולל קישורים למבחר משאבים אלקטרוניים חופשיים: קורסים, סרטים, ספרים אלקטרוניים, ספרי לימוד, תמונות, ספרי אודיו כולל גם 700 ספרים אלקטרונים ל- Ipad ל- Kindle ומכשירים ניידים נוספים.
קובצי אודיו חופשיים מתוך ספרים אפשר למצוא ב- LibriVox
https://librivox.org/pages/about-librivox/
LibriVox הוא פרויקט שלא למטרות רווח של מתנדבים שמקליטים ומעלים לאתר גרסאות אודיו של פרקים מתוך ספרים ברשות הציבור. הטקסטים ברובם לקוחים מפרויקט גוטנברג וארכיון האינטרנט.
למעוניינים בספרים נוספים למכשירים אלקטרוניים כדאי לזכור גם את שירותי המנוי הזולים של אמזון – kindle unlimited מציע נכון להיום תמורת 9.99 דולר בחודש גישה ל- 700000 כותרים ואלפי ספרי אודיו. ב- Audible from Amazon אפשר תמורת 14.95 דולר להאזין לאין סוף קובצי אודיו של ספרים. גם ב- Oyster אפשר תמורת 9.95 דולר לחודש להאזין למספר רב של קובצי אודיו.
http://www.amazon.com/gp/feature.html/ref=ku_lp_gift_lp?ie=UTF8&docId=1002872331
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
הספרייה הדיגיטלית של מכון מופ"ת
מיזם הדיגיטציה של הוצאת הספרים של מכון מופ"ת מציע מגוון ספרים ופרסומים מקוונים בתחום החינוך וההוראה. המיזם נבנה על בסיס טכנולוגיות סריקה מתקדמות והספרים המקוונים הראשונים שהועלו מוצעים לקהל קוראים רחב ומגוון, בכללם אנשי חינוך והוראה. המיזם החדש מציע ממשק של ספר אלקטרוני ידידותי באינטרנט, המהווה למעשה ספרייה מקוונת ואישית והמאפשר דפדוף וקריאה בספר, פריסת קריאה בכפולת עמודים או בעמוד יחיד, הגדלה והקטנה של התצוגה, לפי בחירה. נוסף על חוויית הדפדוף טמונים במערכת זו יתרונות נוספים, כגון: מנוע חיפוש הכולל חיפוש טקסטואלי וחיפוש רכיבי מידע בתוך ספר מסוים או בכל הספרים המוצעים; מצג תוכן עניינים של כל כרך, אפשרות שמירה, הדפסה ושליחת קישור בדוא"ל.
14 מיליון תמונות מ- 2 מיליון ספרים ברשות הציבור הועלו לפליקר
הספריות הדיגיטליות Internet Archive ו- Open Library מציעות למעלה מ- 6 מיליון ספרים חופשיים ברשות הציבור לכול. 14 מיליון תמונות מתוך 2 מיליון ספרים אלה הועלו לאחרונה לפליקר והכוונה היא להעלות תמונות רבות נוספים מתוך הספרים בחודשים הבאים
ייחודו של האוסף שהוא לקוח מתוך ספרים שעברו דיגיטציה ובאמצעות כוחם של הנתונים הגדולים הפכו מאוסף טכסטואלי לגלריה של תמונות.
התמונות שלקוחות מספרים ברשות הציבור אינן מוגנות בקניין רוחני וחופשיות ללא תשלום לכול
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
למתעניינים בצילום – ספרים אלקטרוניים חופשיים
אין ספק שחיפוש בגוגל ובמנועי חיפוש אחרים אחר ספרים אלקטרוניים חופשים בתחום הצילום יניב תוצאות רבות מהן אפשר לברור את הטובות והמתאימות.
רשימה של ספרים נבחרים שהתפרסמה באוגוסט 2014 באתר Light Stalking תוכל לחסוך את העבודה
בספרים אלה יוכלו בעלי עניין למצוא מידע וטיפים בתחום. רשימה זו שהתפרסמה באוגוסט 2014 מצטרפת לרשימה נוספת של 23 ספרים חופשיים שהתפרסמה ביוני 2014. רוב הספרים הם בפורמט PDF
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
Figshare – פלטפורמה לשיתוף מחקר
חוקרים יוצרים כמויות אדירות של נתונים בפורמטים שונים והשיתוף נעשה בדרך כלל באמצעות קבצים סטטיים של pdf על כול החסרונות שבכך
Figshare בהיותה פלטפורמה שמאפשרת לחוקרים לאחסן בענן בפורמטים שונים, לשתף ולקבל קרדיט על המחקר שלהם יכולה להוות פתרון.
הפלטפורמה משמשת כיום כ- 100000 חוקרים ומארחת למעלה מ- 1.5 מיליון קבצים
הפלטפורמה הבסיסית היא חופשית. בתשלום אפשר להשיג שירותים נוספים
מבחינת המשתמשים אפשר למצוא שם חומר מחקרי חופשי רב
אפשר לדפדף על פי קטגוריות נושאיות, ועל פי סוג חומר כגון: פוסטרים, תזות, קוד, תמונות, מצגות, בסיסי נתונים ועוד. כמו כן אפשר לסנן את החומר על פי זה מידת הצפייה, השיתוף והעדכון
אפשר גם לחפש באתר חיפוש בסיסי ומתקדם על פי מילה מהכותר, תגיות, מחברים ועוד
בראיון עם המייסד על הפלטפורמה מתאריך 25 ביולי 2014 אפשר ללמוד יותר על הפלטפורמה, היסטוריה ועתיד, יתרונות ומטרות . מהראיון עולה שגם כתבי עת יוקרתיים ומוסדות מחקר מכובדים עושים שימוש בפלטפורמה כפי שיעידו דברי המייסד:
Some of the biggest and most prestigious scientific journals in the world also use Figshare to store and visualise their data, including PLOS, Nature Publishing Group, Taylor & Francis and F1000. "We also partner with some of the largest and most prestigious academic institutions in the world to help them better manage their research data"
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
Total Boox – קרא ספרים אלקטרוניים ושלם על פי מספר הדפים שקראת
לעתים בעיקר בספרים מקצועיים הקורא מעוניין רק בחלקים מסוימים של הספר והיה מרוצה אם היה יכול לשלם רק עבור מה שהוא מעוניין בו. Total Boox יכול לשמש במקרה כזה מענה.
Total Boox הוא פורטל של ספרים אלקטרוניים שהמודל הכלכלי שלו הוא תשלום רק עבור הדפים שנקראו מהספר. חלקים של הספר שמדלגים עליהם או מדפדפים בחטף (לא למעלה מ- 5 שניות לדף אחד) אינם נלקחים בחשבון.
המחיר על הדפים שנקראים מחושבים בהתאם לאחוז שלהם מהספר כולו. הדפים שעליהם נגבה תשלום נרכשים למעשה על ידי המשתמש וניתן להשתמש בהם אין ספור פעמים ללא הגבלה.
הקריאה יכולה להיות מקוונת ולא מקוונת. רק בעת ההורדה של הספר חייבים לעבוד בצורה מקוונת.
הקריאה נתמכת כיום על ידי מחשבי לוח – Android או iPad . בעתיד על פי מה שכתוב באתר תיתמך גם על ידי מכשירים נוספים. אפשר לדפדף בספרים על פי מגוון קטגוריות נושאיות: סיפורת, ביוגרפיה, כלכלה, מחשבים וטכנולוגיה , בישול, משפחה , הומור, מתמטיקה, יעץ, טכנולוגיה והנדסה ועוד.
השירות מיועד גם לאנשים פרטיים וגם לספריות. מספר הספרים כיום מגיע ל- 22000 ומבוסס על הסכמים עם מו"לים רבים בתוכם: Elsevier, Sourcebooks, Other Press, Red Wheel/Weiser, O’Reilly, Microsoft Press, Berrett-Koehler, and F+W Media
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
אוסף ספרים חופשיים של Microsoft
ביוני 2013 פורסמה רשימה חדשה של ספרים חופשיים בהוצאת מיקרוסופט.
הרשימה החדשה כוללת ספרים בנושאים מגוונים: Office & Office 365 , SharePoint, SQL Server , , System Center Visual Studio, Web Development , Windows, Windows Azure,ו- Windows Server
הספרים זמינים להורדה חופשית ב- 3 פורמטים: EPUB, MOBI, ו- PDF
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
ספרים – מנועי חיפוש ואתרים שימושיים
מידע רב על ספרים – אלקטרוניים ואחרים אפשר למצוא ברשת. רשימה מעודכנת שמרכזת מקורות מידע בנושא ספרים התפרסמה ב- 19 ביוני 2012 .
ברשימה 50 מקורות מידע ברשימה מסווגים על פי נושאים:
ספרים אלקטרוניים – מנועי חיפוש ומקורות נוספים לאיתור ספרים אלקטרוניים, השוואת מחירים וסקירות ספרים
ספרים – מידע כללי – מקורות להחלפת ספרים, מכירה וקנייה כולל השוואת מחירים
ספרים נדירים – מקורות מידע
ספרים – סקירות על ספרים וקהילה
ספריות מקוונות וקטלוגים
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
מבחר ספרים חופשיים בהוצאת Microsoft
85 ספרים בהוצאת Microsoft , ברובם מדריכים לשימוש בתוכנות וביישומים השונים, זמינים עתה להורדה חופשית לשימוש אישי. הספרים זמינים להורדה בשתי רשימות דרך Microsoft SMS&P Partner Community Blog – By Eric.
http://blogs.msdn.com/b/mssmallbiz/archive/2012/07/27/large-collection-of-free- microsoft-ebooks-for-you-including-sharepoint-visual-studio-windows-phone-windows-8-office-365-office-2010-sql-server-2012-azure-and-more.aspx
אפשר למצוא בספרים אלו מדריכים ל- windows 7 ו- windows 8 , מדריכים ל- office 2010 office 365 , SQL server 2012 , SharePoint , Visual Studio, Windows Phone , Lync, Dynamics CRM, , פיתוח יישומים לענן, כלים חופשיים לכיתה ועוד
לרשימה אחת של ספרים
http://blogs.msdn.com/b/mssmallbiz/archive/2012/07/27/10334262.aspx
לרשימה שניה של ספרים
http://blogs.msdn.com/b/mssmallbiz/archive/2012/07/30/another-large-collection-of-free- microsoft-ebooks-and-resource-kits-for-you-including-sharepoint-2013-office-2013-office-365-duet-2-0-azure-cloud-windows-phone-lync-dynamics-crm-and-more.aspx?wa=wsignin1.0
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
Bookboon – למעלה מ- 800 ספרי לימוד חופשיים
Bookboon היא פלטפורמה לספרי לימוד חופשיים. כיום מאגר הספרים כולל למעלה מ- 800 ספרים והוא הולך וגדל.
כל הספרים בפלטפורמה זאת חופשיים וניתנים להורדה כקובצי pdf. הספרים חופשיים ללימוד, הדפסה , שיתוף, והטמעה באתרי הבית.
הספרים מכסים מגוון תחומי דעת: חשבונאות, כלכלה, הנדסה , מדעי החיים, מדעי הבריאות, טכנולוגית מידע ותכנות, משפטים וניהול, שווק, מתמטיקה , סטטיסטיקה ועוד.. חלוקה נוספת של הספרים באתר היא על פי 3 קטגוריות עיקריות – ספרי לימוד, עסקים ומדריכי טיולים.
אפשר לחפש וגם לדפדף באתר
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
DOAB – מדריך לספרים אקדמיים בגישה פתוחה
DOAB היא פלטפורמה חדשה שהושקה ב- 12 באפריל 2012 ושמה לה למטרה לרכז ספרים בגישה פתוחה כדי להגדיל את הנראות שלהם.
מדריך זה הוא שירות של קרן OAPEN – יוזמה בינלאומית להוצאה לאור של מונוגרפיות בגישה פתוחה שמקום מושבה בספרייה הלאומית בהאג.
מו"לים אקדמיים מוזמנים לספק את מידע העל של הספרים שלהם בגישה פתוחה ל- DOAB . לצורך זה , מדריך זה יהיה פתוח לכל המו"לים שמוציאים לאור ספרים שפיטים שעונים על סטנדרטים אקדמיים בגישה פתוחה. אגרגטורים יוכלו לשלב את הרשומות בשירותים המסחריים שלהם. DOAB תומך בפרוטוקול OAI-PMH. ספקי השירות וספריות יכולים להשתמש בפרוטוקול כדי לאסוף מידע על מ- DOAB ולכלול אותו באוספים ובקטלוגים שלהם.
DOAB מאפשר חיפוש באינדקס של מידע על הספרים וקישורים לטקסט המלא של הספרים באתרי המו"לים או במאגרים המוסדיים/נושאיים.
כיום עם השקת הפרויקט משתתפים ב- DOAB עשרים מו"לים עם 750 ספרים בגישה פתוחה וכבר בימים הקרובים יצטרפו מו"לים נוספים. למו"לים המעוניינים להצטרף יש מידע באתר .
אפשר לחפש וגם לדפדף באתר. החיפוש כולל חיפוש בסיסי ומתקדם עם אופציות להגבלת החיפוש על פי מספר שדות כולל שנה, כותר מחבר תקציר ומו"ל.
הדפדוף אפשרי על פי כותר, נושא ומו"ל
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
ספרים אלקטרוניים – אתרים נבחרים
מספר האתרים החופשיים להורדת ספרים אלקטרונים גדל בתקופה האחרונה . בפוסט המופיע בקישור תוכלו למצוא ריכוז של 45 אתרים חופשיים להורדת ספרים ממגוון נושאים .
מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב
מנוע חיפוש לספרים בPDF
רשת האינטרנט עמוסה במיליוני ספרים מקוונים. כדי להתמצא במבחר העשיר ולמצוא בדיוק את הספר שמתאים לכם, תוכלו להשתמש במנוע לחיפוש ספרים. האתר יודע לחפש מתוך מאגר של קרוב לשלוש מאות מיליון ספרים ברשת. ניתן לחפש דרכו ספרים בכל נושא ובכל תחום: מחשבים, טכנולוגיה, רפואה, היסטוריה, פיזיקה, חשמל ואלקטרוניקה ועוד. ממשק האתר קל ופשוט להפעלה. בדומה לממשק של גוגל, כל מה שצריך לעשות הוא להקליד את הביטוי הרצוי לחיפוש.
מקור: מערכת צמתי מידע
מנועי חיפוש לספרים
BookAse.com הינו מנוע חיפוש ספרים – ספרי לימוד וספרי קריאה- והשוואת מחיריהם ברשת. המנוע מציע שירות השוואת מחירים לספרים מקרב חנויות הספרים האינטרנטיות העיקריות מרחבי העולם. לטענת המפתחים, שימוש במנוע זה יכול לחסוך למשתמשים עד 90% הנחה על מחירי הספרים .
מנוע אחר לאיתור ספרים ברשת הוא Inkmesh. מנוע חיפוש לספרים דיגיטאליים (ebook). המנוע אוסף נתונים ממגוון רחב של אתרים בכדי להקל על משתמשים למצוא ספרים אלקטרוניים בפורמאט המתאים ובמחיר המתאים .המנוע עורך את החיפוש שלו באתרים הללו : Amazon.com, Audible.com, Baen WebScriptions, Barnes & Noble, BooksOnBoard, CyberRead, Feedbooks, Fictionwise, MobileRead Steve Jordan Books, ManyBooks.net, Powells.com, Project Gutenberg, Smashwords, Sony eBook Store, .The Internet Archive .
מנוע נוסף הינו BookLookr, מנוע השוואת מחירים בין קמעונאי ספרים גדולים ברשת .
מקור: מערכת צמתי מידע
מנוע חיפוש לספרים יד שניה
מציאת ספרים נדירים הינה חוויה מהנה, כאשר אנחנו מוצאים ספר נדיר שאין אותו לאף אחד או ספר שאהבנו לקרוא בילדות ואנחנו נהנים להזכר בסיפור מחדש ולצרף את הספר לאוסף הספרים שלנו. לאחרונה פותח בישראל מנוע חיפוש מותאם ( מבוסס גוגל ) לאיתור ספרים יד שנייה . מדובר על מנוע חיפוש לספרים יד שניה מרכז תוצאות חיפוש של ספרים משומשים מאתרים למכירה ורכישה של ספרי יד שניה מובילים באינטרנט לנוחיותכם.
אתר ספרים – בדרך לפורטל ספרים ישראלי מקיף
אתר ספרים הוא אתר חדש על ספרים וספרות שעלה לאויר האינטרנט במהלך השבועיים האחרונים ( נובמבר 2008 ) .
לפני שלוש וחצי שנים, ביוני 2005, הקימו יוצרי ספרים את אתר "טקסט". טקסט מציג את הספרים החדשים שרואים אור בארץ וכרגע מוצגים בו קרוב ל-2200 ספרים, לרבים מהם מצורף פרק ראשון מתוך הספר. אתר "ספרים" ינסה בשלב ראשון לתת ביטוי לשיח הספרותי ובהמשך אף אולי לשמש כזירה נוספת להתנהלותו של שיח שכזה. האם קיים במחוזותינו שיח תרבותי ספרותי? או שאולי המדובר באוסף מונולוגים מלומדים אך אקראיים? ואם הוא קיים האם הוא ראוי? נציין רק שבשלב זה רוב הסקירות הספרותיות באתר נאספו מתוך בלוגים ספרותיים ומתוך מוספי ספרות בעיתונות הכתובה והאלקטרונית.
Zoomii : ללכת בין המדפים
חנויות הספרים המסורתיות סובלות בשנים האחרונות מהפופולריות של אמזון, חנות המסחר המקוון. אולם הכמות הגדולה של ספרים שמוצגת באתר מקשה לעיתים על מציאת הפריט המבוקש.
Zoomii, חנות ספרים וירטואלית שעלתה לאויר לפני כחודש, מפיחה רוח חיים חדשה באמזון ומאפשרת לגולשים למצוא את מה שהם מחפשים, או לחילופין למצוא ספרים באמצעות שוטטות, ומציעה להם חווית רכישה אינטראקטיבית ופשוטה.
הספרים שנמכרים ב-Zoomii מוצגים באתר בדומה לאופן שבו הם מוצגים בחנויות ספרים אמיתיות – על המדף ובלחיצת כפתור אחת באמצעות העכבר אפשר לנוע בין מדפים שונים, בהתאם לקטגוריות השונות, ולעשות זום-אין וזום-אאוט על ספרים ספציפיים, כמו ב-Google Maps.
ניתן גם לקבל תקצירים וביקורות.
על מנת להעצים את חווית “השיטוט”, האתר תוכנן כך שהוא נותן תחושה למשתמש כאילו הוא עומד מול מדף ספרים בחנות ספרים אמיתית, מלבד העובדה שהספרים מוצגים כשהכריכה לחזית במקום עם הגב.
הספרים מאורגנים על פי שם מחבר, כשספרים גדולים הם גדולים וספרים קטנים הם קטנים, כמו בחנות אמיתית.
המשתמש יכול להוסיף לעגלת הקניות את הספרים שבחר, ומשם להגיע ישירות לאתר של אמזון, ולשלם עבורם על בסיס נוהל הרכישה הרגיל ובכפוף למחירים שאמזון מציעה.
Zoomii הוא שירות נחמד שמשלב את המיטב משני העולמות.
המוזיאון האינטראקטיבי המקוון לעיתונות העולם
ניתן לדעת ברגע נתון, כל מה שמתרחש בכל מקום בעולם, בלחיצה על הנקודה הכתומה. יותר מזה אתה יכול דרך כל עיתון להיכנס לאתר של העיתון ולדעת לפרטי פרטים בדיוק מה קורה שם. כמובן שמקבלים גם עיתונים בשפות שאנו לא יודעים אבל זה עדיין מרתק מאין כמוהו. כדי להשתלט על האתר, שימו לב שישנם חיצים בעזרתם ניתן להגיע לכל מקום בגלובוס. למעלה נמצאים שמות האתרים של העיתונים, בעזרתם ניתן להיכנס פנימה לכל ארץ ולכל עיתון .
לחצו על הנקודות הכתומות לקבלת עיתון מעודכן.
מיליון וחצי ספרים בלחיצת כפתור
פרויקט מיליון הספרים – מיזם משותף של כמה אוניברסיטאות וספריות ברחבי העולם הכריז כי העלה לאתרו (ulib.org, ) מיליון וחצי ספרים בפורמט דיגיטלי, לפחות מחציתם חופשיים לשימוש, או יהיו חופשיים בעתיד, כך דווח ב-physorg.com.
גוגל ומיקרוסופט אמנם השיקו פרויקטים דומים ואף גדולים יותר של סריקת ספרים והעלאתם לרשת. אולם ב-physorg מציינים כי לפרויקט יש את ההיצע הגדול מסוגו של ספרים אקדמים פתוחים לציבור. לפחות מחצית הכותרים אינם מוגנים בזכויות יוצרים או שבעלי הזכויות התירו את השימוש בהם, כך שהם ייפתחו לציבור במהלך הזמן. הפרויקט כולל גם מספר גדול של ספרם נדירים וכמו גם יצירות יתומות – כאלה שלא ידוע מי בעל הזכויות עליהם או שאין כל אפשרות לאתרם. האוסף כולל ספרים ביותר מ-20 שפות שונות.
חלק ניכר מהספרים, בעיקר באנגלית ובסינית, נסרקו תוך שימוש בתוכנות לזיהוי טקסט באופן שמאפשר לבצע חיפוש בטקסט ולהמיר אותו לפורמטים אחרים ולקרוא אותם באמצעים אחרים
סימניה – אתר המלצות ספרים חברתי
סימניה הוא אתר המלצות ספרים חברתי . אפשר להקים ספרייה קטנה משלכם עם הספרים שאהבתם ולא אהבתם, לגלות כך אנשים עם טעם דומה לשלכם ולקבל המלצות לפי ”גולשים אחרים שאוהבים את הספר הזה אוהבים גם את…”
אחד החלקים באתר הוא בנדורה, שם אתם מכניסים שם של ספר שאהבתם או לא אהבתם, ולפיו מקבלים שרשרת המלצות. הרעיון מעולה, מיישם את כל עקרונות ווב 2 ולאתר בהחלט יש עתיד עם עוד כמה שיפורים עיצוביים. כמו כל אתר ווב 2, הוא יצליח רק בתנאי שיהיו הרבה גולשים כי אחרת כל מערכת ההמלצות לא תעבוד…
בדף הספר – תוכלו למצוא פרטים מלאים על הספר, להשוות מחירים של עותקים חדשים ומשומשים, לכתוב את חוות דעתכם עליו ולקרוא מה אחרים חושבים עליו.
היורשים של גוטנברג
חמישה אתרים שמציעים סוג זה או אחר של שירות ספרים בפורמט דיגיטלי מקוון. פרויקט גוטנברג הוא המותג המוכר ביותר של העברת ספרים לפורמט דיגיטלי מקוון, לשימוש הגולשים בחינם , אבל יש עוד כמה פרויקטים משמעותיים של ספרים בפורמט דיגיטאלי מקוון .
סקריבד, אתר לשיתוף מסמכים סרוקים, מזמין את הגולשים להעלות אליו כל דבר שמזכיר נייר כתוב. התוצאה מרתקת: הארי פוטר החדש לצד ספרי עסקים, שירה מודרנית ומתכונים למשקאות אבסינת'. ליברי ווקס מציע גרסאות אודיו לכ-30 אלף ספרים שאינם מוגנים בזכויות יוצרים. בקטלוג: דיקנס, טולסטוי וחלקים נרחבים מהתנ"ך מדוקלמים באנגלית. ההקלטות נעשות בהתנדבות וניתנות להורדה בחינם. World Library מאגד אוספי PDF של ארגונים וספריות ציבוריות. בין חצי מיליון הספרים המלאים שדחוסים בו באופן לא ידידותי חבויים זבלונים וספרי מדע בדיוני ישנים, אנציקלופדיות ומילונים להורדה. בפרויקט בן-יהודה תוכלו למצוא למעלה מ-4,000 יצירות של ביאליק, אחד העם וגדולי סופרי הציונות ומשוררי ימי הביניים. חובה לחובבי ספרות וקלאסיקה עברית.
manybooks.net – הספרים ספרי גוטנברג, אבל הממשק כולל חיפוש נוח, ביקורות גולשים, ניווט בלחיצה על תגיות או על שם הסופר, והעיקר – הורדת היצירה המלאה ב-20 פורמטים שונים, ממסמך וורד ועד קובץ טקסט לאייפון.
חיפוש ספרים בגוגל והורדת קבצים
פרויקט דיגיטציית הספריות של גוגל מתקדם במהירות, למרות מכשולי זכויות היוצרים. אתמול החלה גוגל להציע למשתמשי שירות Search Google Book להוריד בחינם גירסאות נוחות לקריאה ולהדפסה של ספרים קלאסיים ומאמרים – שאינם נתונים לחוקי זכויות היוצרים. עד כה ניתן היה לקרוא ולחפש בספרים רק באופן מקוון. השירות מאפשר הורדת הקבצים בפורמט PDF שניתן לקריאה בתוכנת אדובי רידר, באופן אופיס וכדומה. פורמט זה הינו נוח להדפסה, ולחיפוש מילים.
מרכז מידע משולב לאיתור ספרים והשוואת מחירים של ספרים
אתר BookFinder4U הוא מרכז מידע ממוחשב המחפש בו-זמנית אלפי חנויות ספרים מקוונות באינטרנט ומוצא את המחירים הנמוכים ביותר של ספרים. מדובר בשירות מקיף של חיפוש ספרים מחד והשוואת מחירים מאידך. מערכת החיפוש מכסה גם ספרים שאזלו ממחסני המו"לים. ניתן גם למקד החיפוש עפ"י מחברים, כותרים ומו"לים. שירות יעיל מאד להשוואת מחירי ספרים.
רב מנוע לאיתור ספרים בחנויות ספרים
רב-מנוע לאיתור ספרים הנמצאים במלאי של 13,000 ספקי ספרים וחנויות ספרים ברחבי העולם. רב- מנוע האוסף ביעילות את כל המידע על כותרים קיימים מאלפי חנויות ומציע ממשק חיפוש ידידותי ונוח לאיתור. ניתן לרכז את המידע על ספרים חדשים או ספרים קיימים באמצעות קטגוריות נושאיות . רב המנוע מכסה אוסף ספרים שהיקפו הוא כ-80 מיליון ספרים ברחבי העולם .
שמעת על חיפוש בתוך ספרים?
שרות חדש של Google בשלבי הרצה הוא Google Print – המאפשר לחפש בתוך ספרים (באנגלית) שנסרקו, ולקבל את העמודים עם המלים שחפשתם, מסומנות מתוך דפי הספר. כמו כן ניתן לקרוא מאמרי ביקורת על הספרים. A9 – מאפשר חיפוש בתוך ספרים באתר של אמזון, ובנוסף עושה חיפוש באינטרנט.