מידע סטטיסטי

ZANRAN – מנוע חיפוש לנתונים וסטטיסטיקות

מנוע החיפוש מסייע למצוא נתונים מספריים כגון: גרפים, טבלאות ותרשימים מסוגים שונים , כגון גרף בדו"ח PDF, טבלה בגליון אקסל, תרשים המוצג כתמונה בדף HTML.

בדרך כלל למידע זה קשה להגיע באמצעות מאגרי המידע הרגילים.

המדריך לטרמפיסט בסטטיסטיקה – בלוג סטטיסטיקה ללא סטטיסטיקאים וגם ההיפך (גירסת הרצה)

“המדריך לטרמפיסט בסטטיסטיקה” הוא בלוג עברי לאוהבי ונזקקי סטטיסטיקה. הבלוג נבנה ונכתב על ידי טל גלילי. סטודנט מ.א לביוסטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב, אשר רוצה לחלוק איתכם את אהבתו לסטטיסטיקה. כפי שנכתב בבלוג:

בבלוג, ארשה לעצמי לעסוק בכל תחום שבו הסטטיסטיקה נוגעת, ובאופן די מרשים, אין כמעט תחום שבו הסטטיסטיקה לא נגעה. החל מביוסטטיסטיקה, סטטיסטיקה למדעי החברה, “לימוד מכונה” (משין לרנינג), כריית מידע (דטה מיינינג), ביואינפורמטיקה, אקטואריה ועוד.

האתר מכיל (ויכיל עוד) חומרי עזר ללומדים, דפי נוסחאות, סיכומים, אנקדוטות מרחיבות אופקים, סיוע בשימוש בתוכנות סטטיסטיות, מאמרים, תזות (בעתיד), פורום דיונים, סרטונים, קישורים וכל מה שצריך. מהיום, אתם לא לבד בעולם הסטטיסטיקה.

המטרה של האתר היא לאפשר לקהילה של שוחרי סטטיסטיקה להתפתח. ולהמחיש עד כמה מעניין זה להתעסק במידע כמותי. המטרה היא גם להרחיב את הידע שלנו בנושא ולטפח עוד ועוד חשיבה ביקורתית ביחס לניתוח, הצגה והבנה של מידע כמותי. זה הרבה מטרות לבלוג אחד קטן, אבל כל מסע להרחבת אופקים וגילוי חברים, מתחיל בפוסט אחד קטן.

OECD iLibrary

OECD iLibrary היא בסיס הידע הגלובלי לנתונים ולניתוחים של ה-OECD. היא מכילה את כל הספרים והמאמרים שפרסמו מאז שנת 1998 – כמו כן אוסף עצום של נתונים סטטיסטיים, כולל נתונים מתחילת שנות ה -1960 במעל ב 80 מדינות. המשתמשים יכולים לחפש ולהגיע ישירות לפרקים, מאמרים, ספרים, , מסדי נתונים, ועוד. פריטי תוכן אלו זמינים בפורמטים ושפות שונים.

חשוב לציין שניתן לקבל רק חלק מהחומרים בטקסט מלא.

OECD השיקה ערוץ ב Youtube אשר מתאר את הדרכים העיקריות לניווט ב OECD Library ונותן הסברים לפריטי התוכן השונים. http://www.youtube.com/OECDiLibrary

אטלס המגדר ושוויון חינוך בעולם

לציון יום האישה הבינלאומי שהתקיים בשמונה במרץ UNESCO ו- UIS פרסמו לראשונה את World Atlas of Gender Equality in Education. האטלס כולל למעלה מ- 120 מפות, טבלאות וגרפים שמציגים אינדיקטורים בנושא המגדר ושוויון בתחום החינוך. באטלס אפשר למצוא מידע על מגמות בתחום החינוך בכל הקשור למגדר בשלבי החינוך השונים: יסודי, תיכון וגבוה וכיצד המדיניות משפיעה על השוויון בחינוך בין המינים .

המידע המוצג וניתוחו מצביעים על הבדלים בין שני המינים בתחום החינוך .

האטלס בגרסתו האלקטרונית יעודכן באופן קבוע על פי הנתונים של המוסד לסטטיסטיקה של UNESCO . הגרסה המודפסת של האטלס תלווה בכלי מיפוי מקוון שיאפשר למשתמשים לעקוב אחר מגמות לאורך זמן ולייצא נתונים.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

ארגון הבריאות העולמי – עדכוני ינואר 2012

ארגון הבריאות העולמי, מספק נתוני בריאות במישור העולמי.

עדכונים אחרונים:

מאגר המידע European Health for All database עודכן בינואר 2012.

http://www.euro.who.int/en/what-we-do/data-and-evidence/databases/european-health-for-all-database-hfa-db2

עם למעלה מ- 600 אינדיקטורים, HFA-DB מאפשר גישה למגוון נתונים סטטיסטיים מ- 53 מדינות אירופה שחברות בארגון הבריאות העולמי.

גם מאגר המידע European mortality database – MDB עודכן בינואר 2012.

http://www.euro.who.int/en/what-we-do/data-and-evidence/databases/mortality-indicators-by-67-causes-of-death,-age-and-sex-hfa-mdb

המאגר מאפשר את ניתוח סיבות מוות . בינואר נוספו לו נתונים חדשים בנושא.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

אינטרנט 2011 במספרים

סקירה סטטיסטית על רשת האינטרנט – משתמשים ויישומים פורסמה בבלוג של חברת הניטור Pingdom. דווח על סקירה זו פורסם בוואלה חדשות.

הסקירה כוללת נתונים סטטיסטיים שקשורים לדואר אלקטרוני, אתרי ווב, שרתי ווב, דומיינים, משתמשים ברשת האינטרנט וההתפלגות הגיאוגרפית שלהם, דפדפנים, השימוש במובייל, וידאו ומדיה חברתית.

מהסקירה עולה שמספר האתרים בווב נמצא בעלייה ,מספר האתרים הוא 555 מיליון , בשנת 2011 נוספו 300 מיליון אתרים .

מספר המשתמשים ברשת האינטרנט בעולם הוא 2.1 מיליארד מתוכם 922.2 מיליון באסיה, 476.2 מיליון באירופה ו- 271.1 מיליון בצפון אמריקה.

השימוש בדואר אלקטרוני נפוץ – מספר חשבונות מייל בעולם כולו הוא 3146 מיליארד ותוכנת לקוח דואל הפופולרית ביותר היא outlook של מייקרוסופט . שירות הדואל הגדול בעולם הוא Hotmail עם 360 מיליון משתמשים.

גם השימוש במובייל נמצא בעלייה. המספר המוערך של מספר המנויים למוביל בעולם כולו בשנת 2011 הוא 5.9 מיליארד.

בכל הקשור לוידאו – חלקו של יוטיוב בשוק הוידאו בארה"ב הוא 76.4 אחוזים

בתחום המדיה החברתית – מספר החשבונות ברשתות חברתיות בעולם כולו הוא 2.4 מיליארד. מספר המשתמשים בפייסבוק בסוף 2011 הוא 800+ מיליון ובמהלך שנת 2011 נוספו כ- 200 מיליון . 350 מיליון ממשתמשי פייסבוק משתמשים בשירות באמצעות טלפונים הניידים . המספר המוערך של תמונות בפייסבוק במחצית 2011 הוא 100 מיליארד.

מספר המשתמשים הפעילים בטוויטר הוא 100 מיליון. מספר הבלוגים בוורדפרס הוא 70 מיליון

בתחום התמונות- 51 מיליון משתמשים רשומים בפליקר שמארח כ- 6 מיליארד תמונות.

יש להניח שמגמה זו עליה בשימוש ברשת תימשך גם בשנת 2012 .

נתונים מפורטים יותר וגם נתונים סטטיסטיים משנת 2010 , 2009, 2008 אפשר למצוא באתר של Pingdom

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

NOPA – מאגר מידע של ארגון הבריאות העולמי בנושאי תזונה, השמנת יתר ופעילות גופנית

ארגון הבריאות העולמי השיק לאחרונה את NOPA – nutrition, obesity and physical activity – מאגר מידע שנושאו תזונה, השמנת יתר ופעילות גופנית במדינות האיחוד האירופי שחברות בארגון. המאגר הוא פרי של שיתוף פעולה בין ארגון הבריאות העולמי והוועדה האירופית ומטרתו לעקוב אחר שיפור המצב בכל הקשור לתזונה ופעילות גופנית ומניעת השמנת יתר במדינות האיחוד האירופי.

ככלי מעקב מטרתו של NOPA היא לאפשר לעושי המדיניות לזהות פערים, צרכים באיסוף מידע , להראות התקדמות במלחמה בהשמנת יתר, ולסייע בפיתוח מדיניות .

כיום המאגר כולל מידע שקשור למדיניות ב- 53 מדינות , בעתיד הכוונה להמשיך ולעדכן אותו במידע שקשור למצב התזונה, צריכת מזון, פעילות גופנית ויישום מדיניות בכל אחת מהמדינות החברות.

במנשק החיפוש אפשר לבחור באחת המדינות מתוך 53 המדינות ברשימת הגלילה ולחפש על פי שנים וסוג מסמך מדיניות – תזונה, השמנת יתר ופעילות גופנית- כולם או חלקם. יש לציין שכיום המאגר חלקי מאוד, אבל כפי שנכתב באתר המאגר רק בראשיתו והכוונה לעדכן אותו כל העת.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

ZANRAN – מנוע חיפוש ייעודי לנתונים מספריים

ZANRAN הוא מנוע חיפוש ייעודי לנתונים סטטיסטיים. המנוע מחפש נתונים נומריים שמיוצגים בגרפים , בטבלאות ובתרשימים. מטרתו של המנוע היא לחלץ מידע נומרי מתוך קובצי PDF, Excel , קובצי html, PowerPoint ו- Word .

מידע כזה קשה לאתר בחיפוש במנועי חיפוש כלליים רגילים שמתמקדים בעיקר בחיפוש טקסט .

ZANRAN מאתר מיליוני תמונות ומחליט לגבי כל אחת האם היא כוללת תכנים מספריים בצורת גרף, טבלה או תרשים.

האלגוריתם מבוסס על טכנולוגיה של ראיה ממוחשבת שבעזרתה מתקבלת ההחלטה האם התמונה היא נומרית והדיוק על פי מה שנכתב באתר הוא בסביבות 98% – כך שיתכן שיתקבלו בתוצאות החיפוש לעתים רחוקות גם תמונות לא נומריות.

במנשק התוצאות בצד כל אחת מתוצאות החיפוש יש אייקון של סוג הקובץ ממנו נלקחה התוצאה. העברת העכבר על האייקון מאפשרת תצוגה מקדימה של האובייקט – גרף טבלה או רישום. לחיצה על האייקון או על הכותר פותחת את הקובץ בו נמצאים הנתונים המספריים שמיוצגים על ידי רישומים, גרפים או טבלאות.

על פי מה שנכתב באתר – מיפוי המידע הסטטיסטי בווב מתאפשר הודות לפיתוח תוכנה בקוד פתוח ואחסון זול במחשוב עננים. מנוע החיפוש סורק חלקים גדולים ברשת אבל מפתחיו ישמחו על המלצות לאתרים טובים שאולי הוחמצו.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

World Government Data Store – שער גישה לנתונים ממשלתיים

ממשלות בעולם כולו מפרסמות נתונים ממשלתיים מתחומי פעילותן לציבור הרחב. קיימים היום הרבה אתרי נתונים ממשלתיים פתוחים כגון: data.gov של ארה"ב , data.gov.uk הבריטי ועוד.

World Government Data Store – יוזמה של ה-Guardian הבריטי – הוא אתר שמהווה שער גישה להרבה אתרי נתונים ממשלתיים פתוחים והרשימה ממשיכה להתעדכן. .

אפשר לחפש באתר על פי נושא, והתוצאה : רשימת מאגרי נתונים ממשלתיים רלוונטיים לשאילתה. אפשר גם לדפדף באתר על פי ארצות- נכון להיום- אוסטרליה, ניו זילנד, ספרד, אנגליה, ארה"ב ומאגרים בינלאומיים . בכל אחת מהארצות קישורים למאגרי הנתונים שלה.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

UNDATA – מנשק אחד לחיפוש במאגרים הסטטיסטיים של האו"ם

UNDATA הוא שירות לא כל כך חדש, אבל נמצא עדיין בגרסת ביתא שמספק גישה באמצעות מנשק חיפוש אחד למאגרים הסטטיסטיים של האו"ם. המטרה היא להביא את המידע הסטטיסטי הרחב שצבר האו"ם במשך עשרות שנים לציבור הרחב.

המידע מגוון ומכסה תחומים רבים כגון: חקלאות, פשיעה, חינוך, תעסוקה, אנרגיה, סביבה, מחלת האיידס, תעשיה, מידע , אוכלוסייה , פליטים, תיירות, מסחר ועוד.

המנשק מספק כמה אופציות חיפוש:

  • Keyword search- חיפוש בסיסי על פי מלות מפתח
  • Database explorer – מספק אפשרות לראות את מאגרי המידע ולגשת בנפרד לכול אחד מהם
  • Advanced Search- חיפוש מתקדם שמאפשר מספר הגבלות: על פי ארצות, שנים, ומקורות מידע

אפשר גם לקבל מידע על פרופילים של מדינות על פי אינדיקטורים שונים – כלכליים וחברתיים

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

Kngine stat ביטא- נתונים סטטיסטיים

Stats Kngin הינו פורטל סטטיסטי אשר מאגד כמות עצומה של נתונים ממקורות אמינים שונים כגון: אירגון האו"ם, הבנק העולמי, CIA Factbook, ואחרים.

מאגר זה כולל 360 סוגי סטטיסטיקות בנושאים שונים, כאשר המשתמשים יכולים לבחור נושא, לצפות בסטטיסטיקות שלו ואף לסנן אותן.

מקור: צמתי מידע

יוזמת ה"גישה הפתוחה" של הבנק העולמי

הבנק העולמי הצהיר על יוזמת ה"גישה הפתוחה" שלו. במסגרת יוזמה זאת הבנק העולמי השיק אתר שמאפשר גישה חופשית לנתונים סטטיסטיים ואינדיקטורים שונים שקשורים לפיתוח של למעלה מ- 200 מדינות בעולם. האתר ניתן לצפייה ב-4 שפות- אנגלית, ספרדית צרפתית וערבית. בהשקת האתר החדש הבנק העולמי מאפשר למעשה לכולם שימוש חופשי בכל המאגרים שלו כולל ה- World Development Indicators -WDI.

משתמשים יכולים להוריד ולעשות שימוש חוזר בנתוני הבנק העולמי ללא הגבלות.

פתיחת הנתונים ללא הגבלת שימוש לכול, יאפשרו לפתח כלים שישמשו למעקב ולמציאת פתרונות שיסייעו לבנק להשיג את מטרתו – צמצום העוני בעולם.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

מידע דמוגראפי בחתכים מעניינים

מרכז מידע באינטרנט המציג בצורה אקראית אך מעניינת מאד תרשימים ולוחות סטטיסטיים אינטראקטיביים בחלקם אודות התפתחויות דמוגרפיות שונות ומעניינות בעולם. הלוחות הסטטיסטיים המוצגים נגזרו באופן שוטף מליקוט ואיסוף מאות דוח"ות מחקר בנושאים שונים . כך לדוגמא, ניתן לראות מבחר של לוחות סטטיסטיים על התפלגות הדתות בעולם עפ"י היקף המאמינים שלהם, או התפלגות זוכי פרסי נובל עפ"י מדינות. נעשתה כאן עבודת ליקוט מעניינת וניתן לשבץ את התרשימים גם בבלוגים או אתרי אינטרנט אחרים.

מקור : מערכת צמתי מידע

מאגרי הנתונים הכלכליים של GobalEDGE על מדינות העולם

globalEDGE הוא פורטל נתונים כלכלי וסטיסטטי שהוקם על ידי אוניברסיטת מישיגן בארה"ב והוא מקור לא אכזב לנתונים כלכליים וסטטיסטיים על מדינות העולם וכל מגזרי התעשייה בהן. פורטל הנתונים מבוסס על 5000 ערוצי מידע ונחשב לאחד ממאגרי הנתונים הגלובליים המעובדים היעילים בעולם למחקר כלכלי ומחקר ענפי. מקורות המידע וערוצי המידע במרכז globalEDGE מאורגנים היטב ומאפשרים קבלת המידע הכלכלי בחתכים שונים , כגון חתך מדינות או ענפי תעשיה .

UNdata- כלי חיפוש לנתונים סטטיסטיים

מערכת גישה לנתונים של האומות המאוחדות אשר מספקת גישה לסטטיסטיקה עכשווית ורלוונטית, הערכות ופרויקטים שונים. הנושאים המכוסים במערכת בין היתר כוללים: חינוך, עבודה, אוכלוסייה ועוד.

ניתן לעשות גם חיפוש לפי מונחים. המערכת נמצאת בגירסת בתא.

NationMaster – נתונים סטטיסטיים להשוואה בין מדינות בעולם

האתר כולל סטטיסטיקות על כל מדינה, בכל נושא אפשרי. בחיתוך בין הקטגוריות יש אפשרויות מיון פנימיות בטבלה הנגללת : More internet stats……. אתר NationMaster אוסף ומלקט באופן שיטתי ורציף נתונים סטטיסטים מאתר תוכן חשובים כגון CIA World Factbook, UN, and OECD.

הנתונים הסטטיסטים שנאספו מעובדים בצורה גראפית באמצעות אלגוריתמים שמפעיל אתר NationMaster

מידע סטטיסטי על מדינות OECD

מאגר הנתונים הסטטיסטיים של המדינות התעשייתיות המפותחות (OECD ) מאפשר דלייה מידע סטטיסטי מתוך מספר רב של טבלאות על פי אינדיקטורים כלכליים וענפיים שונים. מדובר על מאגר נתונים סטטיסטי מפורט ומעודכן המאורגן עפ"י סטים שונים.

המאגר עדיין בגירסת בטא.

שנתון OECD לשנת 2006

ארגון המדינות התעשייתיות ה-OECD פרסם בחודש אפריל 2006 את שנתון המידע המעודכן שלו לשנת 2006 . בשנתון ניתן , לדוגמא , להשוות בין את צרפת לשאר מדינות האיחוד האירופאי ביחס לתפוקה ופריון כוח העבודה שלה. כך, לדוגמא ניתן גם לראות מה הדירוג של יפן מול שאר מדינות התעשייה המפותחות ביחס להוצאה לאומית על בריאות.

השנתון של ה-OECD עתיר מידע סטטיסטי על כל מדינה ומדינה לרבות טבלאות וגרפים אותם ניתן להוריד לגיליונות אקסל. מנוע החיפוש של השנתון מאפשר לבצע חיתוכי נתונים גם עפ"י נושאים וגם עפ"י סוגי תיעוד ( כגון נתונים סטטיסטיים , סקירות , ניירות עבודה , תחזיות ועוד ).

חיפוש מידע סטטיסטי על מדינות

IDB – International Data Base – הינו בנק נתונים ממוחשב המכיל טבלאות סטטיסטיות של נתונים דמוגרפיים וסוציואקונומיים על 227 מדינות וארצות בעולם. מאפשר לקבל נתונים באופנים שונים.

איתור מידע מחקרי

UHDA – ארכיון הנתונים של אוניברסיטת חיפה כולל קבצי נתונים בעל ערך מחקרי מכל סוג שהוא (כולל נתונים סטטיסטיים, טבלאות נתונים, תמונות, הקלטות גול ווידאו דיגיטלי). האוסף כולל נתונים במדעי החברה, רוח, רווחה חברתית ועוד.

חלק מהנתונים חופשיים לשימוש וחלקם דורשים רישום או את הסכמתו של בעל הקובץ.

מנוע החיפוש מאפשר אף איתור של פרסומים ופעולות סטטיסטיות בישראל.

היכן ניתן למצוא מידע סטטיסטי?

OFFSTATES – מקור טוב שכולל מידע סטטיסטי ממקורות רשמיים, מידע עכשווי לפי ארצות בנושאים שונים.