תמונות ברשת

חפש את התמונה

מנוע החיפוש של Google הוא הנפוץ ביותר לחיפוש תמונות. אולם, לא תמיד ניתן באמצעותו למצוא תמונות ברזולוציה גבוהה, וכן גם פוסטרים, איורים ועוד. הרשימה המצורפת סוקרת את מנועי החיפוש המובילים לחיפוש תמונות.  TinEye ו- Macroglossa הם שני מנועי חיפוש חינמיים לתמונות, המאפשרים לבצע חיפוש הפוך, באמצעות תמונה

מקור: ניוזלטר טלדן

MEDIA COMMONS – אתר לשיתוף תמונות

וויקישיתוף או באנגלית הינו אתר לשיתוף תמונות, צלילים וקובצי מולטימדיה אחרים חופשיים. האתר מציע דרך נוספת למציאת תמונות ברשת. שימוש בתמונות מוויקי שיתוף אינו מפר את חוק זכויות היוצרים במידה וציינתם שלקחתם את התמונה מהאתר (ציון מקור).

מיזם זה שייך לקרן ויקימדיה.

חיפוש תמונות בזמן אמת

הרבה תמונות עדכניות זמינות היום דרך רשתות חברתיות – Twitter , Facebook , Instagram .בדרך כלל במנועי חיפוש לחיפוש מידע חברתי כמו Bottlenose אפשר לחפש גם תמונות , אך יש מנועי חיפוש ייעודיים לתמונות בזמן אמת דרכם אפשר לחפש תמונות חדשותיות עדכניות .

להלן מספר מנועי חיפוש כאלה:

PigFOG

http://picfog.com/

כולל תמונות מטוויטר ואתרים חברתיים נוספים. על פי מה שנכתב באתר הוא מציג תמונות מ- twitter בזמן אמת בזמן העלאתם לאתר , ואפשר לסנן את תוצאות החיפוש על פי מילות מפתח , מיקום ומשתמש טוויטר. משתמש ב twitter api , מציג תמונות מהאתרים : twitpic, yfrog, plixi, twitgoo. לצורך הצגת מגמות נעזר ב- What The Trend ולהערות ב- Disqus

Twicsy

http://twicsy.com/

התמונות לקוחות מ- twitter. אפשר להגביל מראש את התמונות על פי trending topics ו- top pics על פי זמן , באופן זה אפשר לקבל תמונות עדכניות גם מהשעה האחרונה. אפשר למיין את תוצאות חיפוש על פי תאריך

Twitcaps

http://twitcaps.com/

כולל תמונות מ- twitter ו- Instagram

Skylines

http://www.skylines.io/

מחפש תמונות מטוויטר. מאפשר לחפש על פי hashtag וגם על פי מיקום

המידע על מנועי חיפוש אלה לקוח מתוך רשימה של 12 מנועי חיפוש לתמונות בכלל.

http://www.wtfdiary.com/2012/07/12-best-image-search-engines-for-photos.html

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

V like Vintage – מנוע חיפוש לתמונות היסטוריות

V like Vintage הוא מנוע חיפוש לתמונות היסטוריות. משלב אוספים פרטיים ואוספים של ספקים מקצועיים כגון: ארכיונים, גלריות בתי הוצאה לאור . בשלב זה החברות והעלאת התמונות לאתר חופשית ואינה כרוכה בתשלום. כמו כן לנרשמים לאתר יש אופציה להעיר הערות על התמונות

על פי מה שנכתב באתר – תיאור התמונות, מילות המפתח והמיון הגיאוגרפי של התמונות מבטיחים אחזור מהיר ורלוונטי. אפשר להגביל את החיפוש על פי שנים, מספר שדות ביבליוגרפיים נוספים כמו כותר ותיאור וקטגוריות נושאיות. בחיפוש תמונות מירושלים וחיפה למשל נמצאו תמונות של המופתי של ירושלים בתקופת המנדט הבריטי אמין אל-חוסייני בברלין, חיילים גרמניים בירושלים, מעפילים מספינת המעפילים "מדינת היהודים" מועברים לספינות גירוש לקפריסין ועוד תמונות היסטוריות מעניינות.

חבל שתיאור התמונות אינו בשפה האנגלית.

משתמשים שיש בידיהם תמונות היסטוריות נקראים להעלותם לאתר.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

חיפוש תמונות ב– Compfight וב– PictureSandbox

Compfight  הוא מנוע חיפוש שמשתמש – API של flickr  הוא מאפשר את עידון תוצאות החיפוש על פי מספר קריטריונים כולל תמונות ברישיון הגמיש Creative Commons וחיפוש בטוח.

באתר יש הוראות למשתמש כיצד לתת קרדיט וליחס את התמונה לבעליה אם נדרשים לעשות זאת במסגרת הרישיון הגמיש.

בתוצאות החיפוש בצד מוצגות גם תמונות רלוונטיות מאתר התמונות בתשלום  .shutterstock

מנוע חיפוש נוסף שמציג אף הוא תמונות מ- flickr אך במקביל גם תוצאות מ- Fotolia הוא PictureSandbox

http://picturesandbox.com/

בתוצאות מתוך flickr אפשר על ידי העברת העכבר על פני התמונה לקבל מידע מפורט על התמונה. לחיצה על התמונה תציג מידע נוסף ואופציות להורדת התמונה בגדלים שונים.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

AutoDraw – הכלי החדש של גוגל – בינה מלאכותית וציור

AutoDraw  הוא כלי חדש/אתר מעניין של גוגל. הכלי שמושתת על טכנולוגיה של למידה חישובית, מאפשר ציור מהיר על גבי קנבס דיגיטלי.

תמונות חופשיות – אתרים נבחרים

לא אחת אנו מחפשים תמונות חופשיות לפוסטים ברשתות חברתיות, למצגות וכו', מבלי להסתכן בפגיעה בזכויות יוצרים.

פיקיוויקי – מאגר התמונות של ישראל

פיקיוויקי הינו מאגר שיתופי לתמונות בפורמט דיגיטאלי בנושאי היסטוריה, גיאוגרפיה וחברה במדינת ישראל ובארץ ישראל…

אוספים דיגיטליים חופשיים ברשת

מספר האוספים הדיגיטליים החופשים ברשת גדל. אוסף ידוע "ותיק" הוא Europeana הספרייה הדיגיטלית של אירופה שכוללת מיליוני פריטים דיגיטליים. http://www.europeana.eu/portal/en

אחד האוספים שפתח לאחרונה את החומרים שבו ושלא חלים עליהם זכויות יוצרים, חופשיים להורדה לציבור הרחב הוא האוסף הדיגיטלי של הספרייה הציבורית בניו-יורק, שכולל למעלה מ- 600000 פריטים בתוכם מפות היסטוריות, כתבי יד נדירים, איורי בוטניקה ועוד. https://www.nypl.org/blog/2016/01/05/share-public-domain-collections

במקביל מתרבים גם מקורות חופשיים לתמונות ואיורים.

אחד האתרים הוא GRAPICS Free Stock Images שמתמקד בעיקר בתמונות ואיורים חופשיים.

http://www.graphics.com/resource-category/free-stock-images

באתר יש קישורים לעשרות אתרים שכוללים מספר רב של תמונות ואיורים חופשיים ביניהם: animal photos , New York Public Library Digital Collections, British Library Images on Flickr , The Public Domain Review , Public Domain Archive , Google LIFE Photo Archive ועוד ..

מקור: בלוג עולם המידע של ד"ר יפה אהרוני

Yale Image Finder – מנוע לחיפוש קובצי תמונות בתחום הביו-רפואי

מספר הפרסומים בתחום הביו-רפואי גדל, ולעתים נרצה לחפש בתוכם מידע גרפי, תמונות, טבלאות תרשימים וכו'

לשם כך נועדו מנועי חיפוש ייעודיים למידע גרפי/תמונות . yaleYale Image Finder הוא אחד מהם.

Yale image finder אינו מנוע חדש אבל מאז שנוסד ב- 2008 מספר הקבצים באינדקס שלו, שלקוחים מתוך מאמרים בגישה פתוחה ב- Pubmed Central , גדל מ- 140000 ל- 1538031, וכדאי לזכור אותו בגלל האופן המיוחד בו הוא מחפש. הוא מחפש לא רק בכתוביות של התמונה/תרשים אלא גם במילים מתוך הכותר, התקציר והטקסט המלא של המאמר בו מופיעה התמונה. אפשר לבחור באופציות החיפוש הרצויות.

הצגת התוצאות אף היא ייחודית. בתוצאות החיפוש מקבלים תמונות רלוונטיות בצורת תמונות ממוזערות המקושרות אל התמונה הגדולה. בנוסף, מנוע החיפוש מציג 2 סוגים של תמונות רלוונטיות – אלה שמופיעות באותו מאמר, ותמונות ממאמרים אחרים בעלי תוכן תמונה דומה. התמונות מקושרות למאמרי המקור. באופן זה משתמשים יכולים מחיפוש תמונה לאתר מאמרים רלוונטיים לנושא החיפוש שלהם.

מקור: בלוג עולם המידע של ד"ר יפה אהרוני

אלגוריתם של למידה עמוקה בפלטפורמת Algorithmia צובע תמונות באופן אוטומטי

אם יש לכם תמונות שחור לבן , תמונות משפחתיות דהויות וכיוצא בזה שאתם מעוניינים לצבוע ולהחיות כדאי לנסות את המיני שירות (דֶּמוֹ) החופשי בפלטפורמה Algorithmia . השירות מושתת על אלגוריתם של למידה עמוקה Colorful Image Colorization algorithm created by Richard Zhang, Phillip Isola, and Alexei A. Efros והוא צובע את התמונות באופן אוטומטי.

כל מה שיש לעשות הוא להזין את כתובת ה- URL של התמונה. יש לציין, שכדרך כול האלגוריתמים בראיה ממוחשבת התוצאות לא תמיד מושלמות. אבל בכול זאת יש לראות ביישום צעד משמעותי קדימה. מעניין לנסות.

למידה עמוקה מתייחסת ליכולת המחשב לחקות תהליכי למידה עמוקים, שמתרחשים במוח האנושי כגון: פענוח תמונה, זיהוי דבור וניתוח טקסט. Algorithmia היא פלטפורמה בינלאומית לשיתוף אלגוריתמים שנוסדה ב- 2013 במטרה לקדם פיתוח אלגוריתמים ושימוש בהם.

דוגמאות ליישומים שונים באלגוריתמים אפשר לראות באתר . האלגוריתמים בפלטפורמה מגוונים וממויינים בקטגוריות ניתוח טקסט, למידה חישובית , ראיה ממוחשבת, ושירותים שעושים שימוש באלגוריתמים. (האלגוריתם שצובע תמונות הוא רק אחד מיני רבים בקטגוריה ראיה ממוחשבת ). אפשר לדפדף באלגוריתמים השונים. זכויות היוצרים הם של המחבר. מבחינת תמחור לשימוש, קיימות כמה אופציות, כולל אופציה חופשית מוגבלת.

מקור: בלוג עולם המידע של ד"ר יפה אהרוני

Pinterest וחיפוש תמונות

Pinterest הרשת החברתית לשיתוף תמונות יכולה לשמש כמנוע חיפוש לתמונות. הרשת כשמה כן היא מאפשרת ל"נעוץ" תמונות מבוססות תוכן בתחומי עניין שונים ולשתף אותם. אפשר לחפש ואפשר לדפדף על פי קטגוריות נושאיות

Pinterest גדלה וכתבה שהתפרסמה לאחרונה רואה בה אף מתחרה לגוגל תמונות בשל ייחודה כתמונות מבוססות תוכן. הכתבה כוללת אינפוגרפיקה שמדגישה את המאפיינים הייחודיים שהם בבחינת יתרון למערכת על פני גוגל תמונות , כגון: דפדוף על פי קטגוריות נושאיות, תמונות פופולריות, קשורות וכו'

השאלה המתבקשת לגבי השימוש בתמונות מ- Pinterest מה עם זכויות יוצרים ? האם הן חופשיות? אין ב- Pinterest את המאפיין שקיים בגוגל תמונות של סינון תמונות במסגרת creative commons.

החברים ב- Pinterest שמעלים תמונות הם האחראים על העלאת התכנים , ומסכימים שכל תוכן שהם מעלים גבי הלוחות שלהם אינם מפרים את זכויות היוצרים, כמו הם מעניקים בזמן פתיחת החשבון את הזכות לאחרים להשתמש בחומר שהעלו לצורך הצגה הפצה שכפול ושינוי, אבל מסתבר שקיימות בעיות ולכן מומלץ למשתמש שמעוניין להשתמש בתמונות לנקוט בזהירות על פי הכלל הגונב מגנב אינו פטור.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

מקורות לחיפוש תמונות חופשיות

בכתבה Best Places to Find Free Images Online ממרץ 2014 יש ריכוז של 16 מקורות לחיפוש תמונות חופשיות .

ברשימה נמצא מנוע החיפוש Photopin . Photopin יכול לסייע לבלוגרים. האתר כולל אופציה לחיפוש על פי נושא , מאפשר בקלות הורדה של התמונה וקישור לייחוס התמונה.

PhotoPin משתמש ב- API של Flickr ומחפש תמונות ברישיון הגמיש Creative Commons

מקורות נוספים מעניינים לחיפוש תמונות חופשיות הם : Unsplash שמאפשר לדפדף בתמונות נוף וגיאוגרפיה בעיקר, . Picjumbo שמאפשר דפדוף על פי קטגוריות נושאיות, MorgueFile ועוד

בכתבה יש גם קישורים לאתרי תמונות בתשלום.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

מנועי חיפוש reverse לחיפוש תמונות

Tineye הוא מנוע לחיפוש תמונות מסוג אחר. מספקים למנוע תמונה מסוימת והמנוע אמור לאתר את כל האתרים ב-Web בהם נמצאת התמונה, גם אם עברה שינוי או ליטוש כלשהו באמצעות תוכנה גרפית כמו חיתוך, שינוי צבע, קול ועוד. מנוע חיפוש זה משתמש בטכנולוגית זיהוי מיוחדת ומאחוריו עומד אלגוריתם מתוחכם של זיהוי תבניות (pattern recognition) ללא שימוש בסימני מים (watermarks ) או במטא-נתונים (metadata). המנוע מנתח את התמונה שסופקה לו יוצר מעין "טביעת אצבעות" דיגיטלית לתמונה ומשווה אותה ל"טביעות האצבעות" של התמונות שבאינדקס שלו. התקנת plugin מאפשרת שימוש במנוע תוך כדי ניווט ברשת על ידי לחיצה על התמונה.

כיום אפשר לעשות זאת גם בגוגל תמונות על ידי העלאת תמונה או כתובת URL ולחיצה על צלם המצלמה , גם בבינג אפשר להזין URL של תמונה ולקבל תמונות תואמות ודפים שמכילים תמונה זו מאתרים ברחבי העולם. וישנם גם מנועי חיפוש נוספים ייעודיים שמציעים למשתמש תמונות דומות לתמונה מסוימת.

הבולטים בהם :

RevIMG

http://www.revimg.net

מאפשר להעלות תמונה או לספק URL של תמונה מסוימת ולחפש בקטגוריות נושאיות שונות אחר תמונות דומות. התוצאה קישורים לאתרים שכוללים תמונה זו או תמונה זהה ,

IMGSEEK

http://www.imgseek.net

מאפשר לחפש גם על פי ציור/שרטוט , כולל גם גרסה שולחנית ניתנת להורדה

Image Raider

http://www.imageraider.com

מאפשר לעקוב אחר תמונות ממקורות שונים ולדווח איזה אתרים עושים בהם שימוש, לאחרונה אותו צוות מפתח פיתח את offsitemetrics – כלי שמאפשר להעלות לדוגמה אינפוגרפיקה ולקבל דיווח באיזה אתרים היא הוטמעה וכמה ראו אותה.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

35 מיליון תמונות של Getty Images חופשיות, בהטמעת קוד

סוכנות התמונות הגדולה Getty Images פתחה חלק נכבד מאוסף התמונות שלה – 35 מיליון תמונות , לשימוש פרטי לא מסחרי בתנאי שיוטמע הקוד המצורף לתמונה. על פי קוד זה יצורף לתמונה שם בעל התמונה ושם האוסף עם קישור לאתר של GETTY . אם עומדים בתנאי של הטמעת הקוד אפשר להוסיף את התמונות לבלוגים , אתרי בית ואתרים חברתיים בתנאי שהדבר לא נעשה למטרות מסחריות. הבעיה היא שהתמונות אינן ניתנות לעריכה, אפשר ידנית לשנות את רוחב ואורך ה-frame בתנאי ששומרים על פרופורציה נכונה של התמונה. על אופן הטמעת הקוד אפשר למצוא באתר הסוכנות

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

מקורות לחיפוש תמונות חופשיות

בזמנו פורסמו בבלוג פוסטים שכללו מידע על מנועים ייעודיים לחיפוש תמונות חופשיות בווב כגון Wylio ו- Compfight. בכתבה Best Places to Find Free Images Online ממרץ 2014 יש ריכוז של 16 מקורות לחיפוש תמונות חופשיות .

ברשימה נמצא מנוע החיפוש Photopin . Photopin יכול לסייע לבלוגרים. האתר כולל אופציה לחיפוש על פי נושא , מאפשר בקלות הורדה של התמונה וקישור לייחוס התמונה.

PhotoPin משתמש ב- API של Flickr ומחפש תמונות ברישיון הגמיש Creative Commons

מקורות נוספים מעניינים לחיפוש תמונות חופשיות הם : Unsplash שמאפשר לדפדף בתמונות נוף וגיאוגרפיה בעיקר, . Picjumbo שמאפשר דפדוף על פי קטגוריות נושאיות, MorgueFile ועוד

בכתבה יש גם קישורים לאתרי תמונות בתשלום

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

BestPicturesOf.com – תמונות מגוגל, בינג ופיקאסה במסך אחד

BestPicturesOf.com הוא מנוע-על לתמונות וצילומים, פרי פיתוח ישראלי. כיום מנוע החיפוש מחפש במאגרי התמונות של גוגל, בינג ופיקאסה ומציג את התמונות מכל אחד ממנועי החיפוש בנפרד במסך אחד. על פי מה שנכתב באתר בעתיד הכוונה היא לשלב בחיפוש מאגרי תמונות נוספים כגון: Facebook, Istockphoto ועוד.

למנוע החיפוש יש מנשק עברי ומנשק אנגלי . החיפושים בעברית ובאנגלית מניבים תוצאות שונות. היתרון של המנוע הוא במנשק התוצאות הידידותי למשתמש שמאפשר לו בו זמנית לראות תוצאות משלושת המאגרים שלרוב אינן חופפות .

BestPicturesOf.com, מטבעו כמנוע על, אינו מאפשר למשתמש את אותן אופציות לסינון המידע שקיימות בכל אחד מהמנועים בנפרד , אך גם כמנוע על, החיפוש בשלב זה הוא בסיסי ביותר. הוא אינו כולל מנשק חיפוש מתקדם עם אפשרויות כלשהן להגבלה. במיוחד יהיה מועיל אם הוא יאפשר סינון תמונות על פי זכויות יוצרים. אבל כאמור, המנוע בתחילת דרכו וכדאי לעקוב ובינתיים ליהנות מהיתרון שהוא מספק .

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

Wylio – חיפוש תמונות ברישיון גמיש ועריכה מהירה

כאשר אנו רוצים להוסיף תמונה חינמית מהרשת לבלוג או לכול מידע אחר שאנו מפרסמים , חשוב מתוך האוסף ההולך וגדל של תמונות לבחור את התמונות שזמינות לנו חופשי במסגרת רישיון גמיש שמתיר שימוש, הפצה ושימוש חוזר בתמונה מבלי להפר זכויות יוצרים. רישיון creative commons מתיר זאת.

תמונות חופשיות במסגרת הרישיון הגמיש Creative commons אפשר למצוא לאחר סינון מתאים ב-flickr וגם בגוגל בחיפוש המתקדם. כדי להכניסן לבלוג או למקור מידע אחר שאנו מעוניינים, בדרך כלל יש צורך לערוך אותן תחילה בתוכנה גרפית כלשהי כדי להגיע לגודל הרצוי לנו וכו'.

מבחינה זו מנוע החיפוש Wylio מקל עלינו את העבודה. הוא כולל מיליוני תמונות שזמינים ברישיון גמיש ב- flickr ומאפשר לנו לערוך אותם מבחינת גודל ומיקום וגם מייצר את הקוד המתאים לצורך שתילתו בבלוג או באתר אחר ברשת. מאחר ועל פי מה שכתוב באתר, התמונות ב-Wylio לקוחות מ- flickr כדאי לא לשכוח את גוגל והאפשרות שהוא מספק לנו במנשק החיפוש המתקדם לסינון תמונות חופשיות מבלי להפר זכויות יוצרים.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

רב-מנוע יעיל לחיפוש תמונות עם זכויות יוצרים

רב-מנוע יעיל לאלו שמחפשים נואשות באתרי התמונות ברשת אחר תמונות מתאימות לאתר או למטרות אחרות . אתר Cyclops מרכז את חיפוש התמונות במקביל במספר מנועי תמונות מהגדולים ברשת .

כרגע ניתן למצוא תמונות מאתרי תמונות מקצועיות עם זכויות יוצרים ( בתשלום) : Flickr , Shutterstock, BigStockPhoto , Fotolia , stock.xchng, Cutcaster , Photos.com ו stockvault . בעתיד מבטיחים מקימי האתר לקשור אתרי תמונות נוספים לחיפוש .

מקור: מערכת צמתי מידע

Change Images – עריכת תמונות ללא תוכנה גרפית

גם אם אנו שולטים בתוכנה גרפית לא תמיד היא נמצאת בהישג יד.

האתר Change Images מאפשר לבצע ,ללא צורך בתוכנה גרפית, מספר פעולות עריכה של תמונות בצורה קלה ומהירה.

האתר מאפשר:

  • לשנות גודל של תמונה
  • לחתוך חלקים מתמונה מסוימת
  • להמיר קובצי תמונה לפורמטים שונים
  • להוסיף אפקטים שונים לתמונה מתוך מבחר אפקטים שהוא מציע
  • להוסיף מסגרות לתמונה מתוך מבחר מסגרות שהאתר מציע

כל מה שצריך לעשות הוא לבחור את התמונה הרצויה ולבחור מתוך תפריט בפעולה הרצויה. לאחר אישור הפעולה מתקבלת התמונה הערוכה. לא נותר אלא לשמור אותה בצורתה החדשה כפי שאנו שומרים כל תמונה מהווב – באמצעות לחיצה ימנית על העכבר.

האתר תומך במספר רב של פורמטים של קבצים כגון: GIF. JPEG, PNG, BMP, PDF, ICO,PICT, PBM, MNG.

מקור: בלוג הספריות של אוניברסיטת תל-אביב

מאגר תמונות חינמי ונטול זכויות יוצרים

FreeFoto.ca הוא ממאגרי התמונות הטובים ברשת הנועד לשימוש חופשי ללא מגבלות של זכויות יוצרים, ולפיכך מתאים לאנשי תוכן ולכל מי שזקוק לתמונות מוצלחות לשיבוץ באתרי תוכן, בלוגים או במצגות . זהו מאגר שפותח בקנדה והשפעת הנופים הקנדיים מורגשת היטב. זהו גם מאגר תמונות הבנוי היטב מבחינת השימושיות המידענית . ניתן לחפש עפ"י מילות מפתח, כותרים , נושאים ובתמונות מאורגנות היטב עפ"י קטגוריות נושאים נגללות. ההמלצה על המאגר הגיעה ממידענים באירופה.

…ואם אתם מוכנים לשלם סכומים קטנים ( $3 לתמונה ) עבור תמונות מעולות ומרהיבות אז מומלץ בחום על מאגר Fotolia בו משתמשים מנהלי האתרים והבלוגרים הטובים בעולם.

אלגוריתם חדשני לאיתור תמונות בAsk Jeeves

מנוע החיפוש Ask Jeeves פיתח לאחרונה מאגר תמונות מחודש המבוסס על טכנולוגיות חדשניות לזיהוי תמונות איכותיות. המנוע המחודש של Ask Jeeves יודע לזהות יותר במדויק את נושאי התמונות על פי שיוכם לתחומי התוכן אליהם הם משובצים באתר המקורי . שאר מנועי החיפוש המתחרים מתבססים על מילות המפתח ואלו אינן רלוונטיות במקרה של תמונות חזותיות. הזיהוי החדשני של מנוע החיפוש Ask Jeeves מבוסס על אלגוריתם החיפוש המקורי של Teoma .