מידע מהרשת

"מידע מהרשת" מופץ מידי חודש, וכולל בכל פעם מספר חידושים ועדכונים. כדי לראות את הלינקים לפי קטגוריה או לפי מועד פרסומם, יש להשתמש בבר המופיע בצידו הימני של הדף.

101 כלים ומקורות מידע לכתיבת ספר אלקטרוני

חיבור ספר אלקטרוני מצריך תוכנית משולבת של מחקר, כתיבה, עיצוב ושיווק. למרבה המזל, קיימים ברשת מגוון כלים, טיפים ומקורות מידע שיכולים לסייע לעשות את המלאכה ביעילות.

פוסט שהתפרסם  בינואר 2018  כולל רשימה ארוכה , שימושית ומועילה של 101 כלים/מקורות מידע  ,רובם חינמיים, מסווגים על פי השלבים השונים ,הפעילויות השונות והצרכים שמעורבים בכתיבה:

  • השלב המקדים להשראה ולקבלת רעיונות
  • שלב הכתיבה
  • מקורות מידע ונתונים
  • ויזואליזציה של המידע
  • עיצוב הספר האלקטרוני
  • שיווק
  • אופטימיזציה של מנועי חיפוש

הכלים ומקורות המידע השונים,  יכולים כמובן, בהתאם לפונקציונאליות שלהם,  לשמש למטרות ולצרכים נוספים.

מקור:  בלוג עולם המידע של ד"ר יפה אהרוני 

 

הערכה מדעית כיצד? – ערכת כלים חדשה ומקיפה

 

לאור  המגוון הרחב של מדדים להערכה מדעית למטרת שונות מתעורר לא אחת    קושי מסוים בבחירת המדד הנכון לסוג התוצר המדעי המסוים ולמטרת ההערכה המסוימת,  ומכאן הצורך בהדרכה בנושא.

ערכת כלים חדשה ומקיפה באה לענות על צורך זה.

המדריך החדש כולל מידע על אופן החישוב של כול מדד, היכן ניתן למצוא אותו, ולאיזה סוג הערכה הוא מתאים. אפשר למצוא בו דוגמאות לשימוש במדדים המתאימים לצורך בקשות למענקים,  קורות חיים,  ומסמכים לצורך קידום.

אפשר להשתמש בערכה ב-2 אופנים:

  •  Explore metrics  כדי  לדפדף ולקבל מידע על כול אחד מהמדדים .
  •  או choose metrics  כדי לבחור במדד הנכון לצורך המסוים. במנשק זה  יש אפשרויות  סינון על פי סוג אימפקט, סוג החומר המוערך- ספרים, מאמרים, סטים של נתונים וכו' , ותחום מחקר.

 

הערכה פותחה על ידי מידענים מומחים בתחום בתמיכה של  OHSU   IUPUIAltmetric.

מקור:  בלוג עולם המידע של ד"ר יפה אהרוני 

 

אתר מאגרי המידע הממשלתיים

 

האתר מרכז מאגרי נתונים מכלל משרדי הממשלה הפתוחים לשימוש הציבור ומאפשר חיפוש נתונים בקלות וביעילות.

כיום ניתן למצוא באתר מאגרי מידע של משרדי ממשלה מרכזיים וכמה רשויות מרכזיות. המאגרים הם בנושא דיור, תחבורה, מזג אוויר, תקציב המדינה ועוד.

האתר חודש לאחרונה ומציג מאגרי מידע ממשלתיים בפורטל קוד פתוח, בטכנולוגיה המובילה בעולם בתחום – תשתית CKAN. CKAN היא מערכת רבת עוצמה לניהול נתונים שהופכת את הנתונים נגישים לכל על ידי מתן כלים לייעול פרסום, שיתוף, חיפוש ושימוש.

המשתמשים ב- data.gov.il מקבלים יד חופשית לפיתוח יישומים ומערכות המבוססות על המידע המפורסם בו וכל עדכון במאגרי המידע באתר מעודכן אוטומטית גם ביישומים המבוססים עליו.

הארכיון - ספרות עברית בקול

 

הארכיון הוא פרויקט ראשון מסוגו בשפה העברית: אתר המציע האזנה מקוונת ללא תשלום ליצירות פרוזה ושירה שנכתבו בעברית מודרנית וקלאסית. ההקלטה נעשתה ע"י קריינים מקצועיים ואמנים מתחומים שונים.

לפי מה שמתואר באתר, הארכיון נולד מתוך צורך לתעד את היצירות הנפלאות והמגוונות האלה – חלקן נחלת הכלל, וחלקן הוקלטו באישורם הנדיב של בעלי הזכויות – ולהביא אותן לקהל רחב ככל הניתן. זאת תוך שימוש באמצעים הדיגיטליים המוחקים גבולות גיאוגרפיים ואחרים, מתעדים, משמרים והופכים את המלה הכתובה לזו הנשמעת והנחקקת בלבבות.

אתר הארכיון, מיזם של מרכז הספר והספריות בישראל בתמיכת משרד התרבות והספורט, מכיל עם עלייתו לאוויר מאות רבות של עמודי יצירה. בעתיד יוקלטו יצירות נוספות בפרויקט, ויעשירו את האוצר הדיגיטלי בקולות חדשים – רחוקים וקרובים.

 

 

מדריך/מאגר מידע חדש לסטנדרטים של נתונים פתוחים ממשלתיים

מדריך חדש חופשי ייחודי לסטנדרטים של נתונים פתוחים ממשלתיים ברחבי העולם הושק בנובמבר 2017. המדריך הוא פרי שיתוף פעולה בין GovEX ו- Geothink.

Impact Factor של כתבי עת – רשימה חופשית

בכתובת http://www.scijournal.org/index.html  אפשר למצוא רשימה חופשית של מדדים להערכה מדעית של כתבי עת.

שיפורים משמעותיים במנוע החיפוש BING של מיקרוסופט

מיקרוסופט (Microsoft) הודיעה במהלך דצמבר כי שדרגה את יכולותיו של מנוע החיפוש שלה Bing בשורה של שיפורים מבוססי בינה מלאכותית.

דו"ח "Freedom on the net 2017"

הדו"ח של הארגון שלא למטרות רווח Freedom House, שהתפרסם בנובמבר 2017 מעריך את חופש האינטרנט ב- 65 ארצות שבהן 87 אחוזים ממשתמשי האינטרנט בעולם.