אבחון מותאם תרבות (אמ"ת): דוח מסכם

תכנית אבחון מותאם תרבות (אמ"ת) של ג'וינט-תבת הוקמה בשנת 2010 בעקבות דיווחים של מעסיקים על קשיי הקבלה של יוצאי אתיופיה לתפקידים המותנים בהצלחה במבחני מיון. מטרותיה העיקריות היו להקטין את  חסמי התעסוקה של יוצאי אתיופיה ולהגדיל את האופק התעסוקתי שלהם באמצעות עידוד השימוש של מעסיקים ישראליים בכלי מיון מותאמים-תרבותית לאוכלוסיות מיעוט.  התכנית לוּותה במחקר מקיף שנערך על ידי מאיירס-ג'וינט ברוקדייל בשני שלבים.

המטרות העיקריות בשלב הראשון של המחקר היו לסקור את השיטות לצמצום פערים בין קבוצות בתהליכי מיון לתעסוקה על פי הספרות המקצועית, ולבחון אם מבחני המיון הקיימים מקשים על מועמדים ממוצא אתיופי בקבלה לעבודה. השלב הזה של המחקר כלל ארבעה רכיבים: 1. סקירת ספרות בין-לאומית; 2. השוואת הביצועים של מועמדים ממוצא אתיופי לעומת מועמדים שאינם ממוצא אתיופי בכלי מיון הקיימים של המכון 'אדם מילא', מכון מיון לתעסוקה מוביל בישראל; 3. ראיונות עומק עם מעסיקים ישראליים המעוניינים בגיוון בהעסקה; 4. ראיונות אישיים עם מספר מועמדים ממוצא אתיופי לאחר יום אבחון. חלק מהממצאים פורסמו בשנת 2013 בדוח "אבחון מותאם תרבות: סקירת ספרות בין-לאומית על תהליכי מיון לעבודה ובחינת השלכותיה בהקשר הישראלי" והוצגו למנהלי משאבי אנוש, לאנשי מקצוע ולאנשי השטח שפועלים למען יוצאי אתיופיה.

בעקבות ממצאי השלב הראשון, תבת החליט לפתח כלים חדשים רגישי-תרבות, כדי שישמשו חלופה לכלים הקיימים וכדי שיסייעו להקטין את החסמים שעומדים בפני קבוצות מיעוט. בסיוע צוות רב-תרבותי ואנשי מקצוע פותחו שמונה כלים חדשים, הבוחנים מגוון תחומים, כולל כישורים מספריים, מילוליים, בין-אישיים ועוד. לבקשת תבת ובשיתוף פעולה עם מכון 'אדם מילא', ערכנו מחקר תיקוף, כדי לבחון את איכותם של הכלים החדשים. המטרה הייתה לאתר אילו כלים מאזנים טוב יותר בין יכולת הניבוי של איכות התפקוד בעבודה לבין הקטנת הפערים שנמצאים בין הקבוצות. בסיוע של 13 ארגונים, 144 אנשים עובדים השתתפו במחקר: 69 ממוצא אתיופי, 32 מהחברה הערבית ו-43 מקבוצת הרוב. כל המשתתפים עברו יום אבחון שכלל כלי מיון חדשים וכלי מיון קיימים. מלבד זאת, קיבלנו חוות דעת מהמנהלים של המשתתפים בנוגע לתפקודם של המשתתפים בעבודה.

  • נמצאו מספר כלים חדשים בעלי יכולת טובה בניבוי תפקוד בעבודה. הפערים שהם מראים קטנים הרבה יותר מאלו שנמצאו בכלים הקיימים הבוחנים כישורים שכליים שהם נפוצים ביותר בתהליכי מיון.
  • הכלים החדשים עשויים לסייע למעסיקים להגביר את הגיוון בהעסקה, תוך כדי בחירת מועמדים איכותיים.

מחקר זה הוא הראשון מסוגו בישראל, ולממצאיו עשויות להיות השלכות חשובות להרחבת אפשרויות התעסוקה של קבוצות מיעוט ולעידוד הגיוון בהעסקה בישראל.

המחקר בוצע ביוזמת ג'וינט-ישראל-תבת והפדרציה היהודית של ניו יורק  אשר סייעה במימונו.

 

הצעה לציטוט בעברית:
פישמן, נ. וסמני, ט. (2015).אבחון מותאם תרבות (אמ"ת): דוח מסכם.
דמ-15-699. מכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל.

הצעה לציטוט באנגלית:
Fischman, N., & Semani, T. (2015). EMET – Culturally Fair Testing: Summary Report. RR-699-15. Myers-JDC-Brookdale Institute. (Hebrew)