ביולי 2024 הוגשה לכנסת תמצית דוח המחקר המלווה את יישום חוק איסור צריכת זנות. החוק נכנס לתוקף ביולי 2020 כהוראת שעה לחמש שנים, והוא מגדיר צריכת זנות כעבירה פלילית שכרוכה בקנס מינהלי, ובכפל קנס בגין עבירה שנייה. לנקנס ניתנת אפשרות להמיר את תשלום הקנס בהשתתפות באמצעי חליפי – תוכנית חינוכית-רגשית למניעת צריכת זנות. האיסור על צריכת זנות משקף תפיסה ולפיה הא.נשים בזנות הם.ן הגורם הנפגע ויש לסייע להם.ן לצאת מזנות בדרך של הרחבת שירותי הסיוע והטיפול. זאת, לצד צמצום צריכת זנות דרך ענישה, הסברה וחינוך לשינוי נורמות. החוק לווה בהחלטת ממשלה שהקצתה 30 מיליון ₪ לשנה לפיתוח והרחבה של שירותים עבור א.נשים בזנות.
בחוק נקבע שיש לערוך מחקר לבחינת יישומו והשפעתו, ושיש להגיש את ממצאיו לכנסת שנה לפני פקיעת הוראת השעה. המחקר, שבוצע על ידי מכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל, בחן ארבעה תחומים: 1) אכיפת החוק על ידי המשטרה; 2) השפעת החוק על א.נשים בזנות והשירותים עבורן; 3) השפעת החוק על צרכני הזנות ועל היקף צריכת הזנות; 4) עמדות הציבור בנוגע לחוק ולתופעת הזנות ופעולות החינוך וההסברה לציבור.
המחקר המלווה נערך באחריות אגף המחקר במשרד הרווחה והביטחון החברתי בליווי לשכת המדען הראשי במשרד לביטחון לאומי. מסמך זה הוא תמצית דוח המחקר. דוח המחקר המלא יתפרסם בדצמבר 2024.